Licitațiile 5G, amânate din nou

22
2 minute de lectură
epa07476124 A laser draws a 5G logo at the Hannover Industry Fair (Hannover Messe) in Hanover, Germany, 31 March 2019. From 01 April to 05 April, 6,500 exhibitors from 75 countries show their products during one of the World's leading fairs for industrial goods. Main focus of the Hannover Messe 2019 is on Artificial Intelligence and the new mobile standard 5G. EPA/FOCKE STRANGMANN
Foto: Agerpres/EPA

Licitaţiile pentru 5G au fost amânate pentru sfârştitul acestui an. Tehnologiile 5G vor aduce venituri de 4,7 miliarde de euro pentru România. Termenul a fost mutat de la începutul la finalul anului, relatează Mediafax.

Autorităţile care se ocupă de implementarea noilor tehnologii 5G au lansat un nou termen pentru organizarea licitaţiilor. Românii ar putea avea acces la noile tehnologii cel mai probabil în doi ani, dacă licitaţiile se fac la termen. Dar ANCOM recunoaşte că ar putea interveni şi alte amânări.

ANCOM condus de fostul prim-ministru Sorin Grindeanu anunţă că va finaliza documentaţia pentru noile tehnologii până la finalul lui septembrie anul acesta. Organizarea licitaţiilor va avea loc în ultimul trimestru din acest an. Asta înseamnă că şansele să avem 5G până de Crăciun sunt destul de mici.

Grindeanu a anunţat anterior că va susţine ţinerea licitaţiilor pentru noile tehnologii în prima parte a anului acesta. Deja suntem în martie şi nicio licitaţie nu a fost organizată. Cauzele pentru care a fost amânată licitaţia de frecvenţe au fost memorandumul cu care preşedintele Iohannis s-a întors de la Washington anul trecut, dar şi întârzierea reglementărilor pe care trebuia să le propună Comisia Europeană.

Tehnologiile 5G vor aduce României venituri totale de 4,7 miliarde de euro şi va crea peste 250.000 de locuri de muncă, potrivit ANCOM. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele