Lider ALDE: PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare

57
3 minute de lectură

PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare, susține Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu. Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni pentru a asigura o nouă formulă parlamentară, informează Mediafax.

Referindu-se la întâlnirea coaliției de luni, ALDE Sibiu susține că răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate pentru „restartarea actului de guvernare” nu a putut fi abordat.

„Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului. PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare. Pe de o parte, în public, doamna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării”, arată Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Acesta adaugă că, „spre deosebire de PSD, ALDE a acționat în cadrul acestei alianțe întotdeauna corect, fără a avea agende ascunse, fără a avea planuri de rezervă”.

„Duplicitatea nu e altceva decât o caracteristică a celor inconsecvenți, iar țara trebuie condusă pe o linie trasată clar, fără abateri în funcție de interesele pe care fiecare moment ni le prezintă. Poziția fermă a domnului Călin Popescu Tăriceanu ne dă convingerea că în ALDE direcția este clară, fără abateri de la înțelegerile inițiale. Trag nădejde că în al 12-lea ceas, PSD se va trezi din această atitudine adolescentină, iar fidelitatea abordată de ALDE se va regăsi în întreaga coaliție”, spune și Traian Stoiţă, secretar coordonator ALDE Sibiu.

La ședința coaliției de luni au participat, potrivit unor surse politice, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, care au așteptat aproximativ 20 de minute să vină Viorica Dăncilă, reprezentanții PSD anunțând că premierul urmează să vină. În cele din urmă, discuția a început fără liderul Executivului, nefiind dat un argument legat de absența Vioricăi Dăncilă de la ședința cu ALDE.

Ulterior, secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat că luni a avut loc o nouă ședință a coaliției PSD-ALDE, catalogând discuția drept una “productivă” și precizând că relațiile din interiorul alianței sunt stabile și funcționale. Mihai Fifor nu a făcut însă nicio trimitere la absența Vioricăi Dăncilă de la ședință.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele