Liderii Uniunii Europene au stabilit un plan de Brexit

1 minut de lectură

Liderii statelor membre din Uniunea Europeană au stabilit ieri un plan în două părți privind ieșirea Marii Britanii din spațiul comunitar, acceptând amânarea Brexit până la 22 mai, cu condiția ca premierul britanic, Theresa May, să convingă Parlamentul de la Londra să aprobe săptămâna viitoare acordul negociat cu Bruxellesul.

Dacă acordul nu va fi aprobat de Parlament, ieșirea Marii Britanii din UE va fi amânată automat până la 12 aprilie.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a precizat în acest context că premierul Theresa May a fost de acord cu planul. „Guvernul Marii Britanii încă va mai putea alege între un Brexit cu înțelegere, unul fără înțelegere și revocarea Acordului 50“, a declarat Tusk.  „Dacă Marea Britanie nu se va decide să participe la alegerile europene până la 12 aprilie, opțiunea amânării pe o perioadă lungă de timp va deveni automat imposibilă“, a adăugat oficialul.

Theresa May a anunțat că se va întoarce astăzi la Londra, unde va începe negocierile cu Parlamentul britanic pentru aprobarea acordului privind Brexit.

Premierul britanic este de părere că Marea Britanie nu ar trebui să se implice în alegerile europene, la trei ani după ce a luat hotărârea de a ieși din UE. Făcând referire la petiția privind revocarea Articolului 50, liderul britanic a afirmat că poporul britanic a votat deja într-un referendum, iar rezultatul acestuia trebuie îndeplinit.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele