Liderul regional din Hong Kong exclude posibilitatea unor concesii

13
2 minute de lectură

Carrie Lam, liderul guvernului regional din Hong Kong, a declarat marți că exclude posibilitatea unor concesii în fața protestatarilor pro-democrație, afirmând că un gest de cedare în contextul escaladării violenței mișcărilor de stradă ar înrăutăți situația, informează postul Euronews, preluat de Mediafax.

„Escaladarea violenței (…) ne întărește determinarea de a pune capăt violenței“, a declarat Lam, adăugând că „acordarea de concesii pur și simplu din cauza escaladării violenței nu va face decât să înrăutățească situația“.

„Pe de altă parte, ar trebui să luăm în considerare toate mijloacele de a pune capăt violenței“, a subliniat șefa guvernului regional, aparent făcând aluzie la o potențială intervenție din partea Chinei.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării“ pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme“. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele