Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să ajungă printr-o serie de artificii director al ICR Bruxelles

55
1 minut de lectură

Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să se mute la Bruxelles, ca director al filialei ICR, potrivit Hotnews.

Nu este clar de ce Liliana Țuroiu își dorește această mutare, în condițiile în care, teoretic, mai are doi ani din mandatul de președinte al Institutului. Directorii filialelor ICR din străinătate sunt propuși, conform legii, de președintele ICR.

Liliana Țuroiu a ajuns candidat la funcția de director ICR Bruxelles după o serie de coincidențe: a intrat în concediu pe 19 iunie și și-a delegat atribuțiile către vicepreședintele Institutului, Mirel Talos.

În aceeași zi, ea a fost propusă director al ICR Bruxelles. Radu Carp, membru în Consiliul de conducere al ICR, a declarat, pentru HotNews.ro, că situația este una “fără precedent”, fiind vorba despre “primul președinte al ICR aflat în funcție care este propus pentru o funcție de director ICR în afara țării”.

În opinia lui Radu Carp, “e profund ilegal după părerea mea, e imposibil de justificat” și ar fi vorba despre “un conflict de interese”.

​Liliana Țuroiu urmează să fie audiată marți, la ora 12:30, în comisiile reunite de Cultură și Politică externă din Senat, pentru postul de director al ICR Bruxelles.

Citește tot articolul aici.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele