Linie verde pentru persoanele de peste 65 de ani. Li se duc alimentele la ușă

252
3 minute de lectură

Primăria Târgu Mureș a demarat campania „Mergem în locul dumneavoastră la cumpărături”, pentru sprijinirea persoanelor de peste 65 de ani, cu două zile înainte de ca președintele Klaus Iohannis să anunțe decizia potrivit căreia această categorie intră în carantină obligatorie.

Pe lângă angajații primăriei, în proiect sunt implicați și voluntari care răspund la nr de telefon 0800.888.999 și merg la cumpărături.

Iată care sunt regulile stabilite:

-Plata produselor va fi suportată de persoana care solicită ajutorul, la predarea comenzii, pe baza bonului de casă emis.
-La livrarea pachetului solicitantul va prezenta buletinul și cuponul de pensie.
-Fiecare echipă de la Primărie va fi însoțită de un polițist local în uniformă.

-Rugăm pe cât posibil ca părinții, bunicii și persoanele cu handicap grav să poarte mănuși la preluarea produselor pentru a evita orice contact.
-Preluarea apelurilor se face de vineri, 20 Martie 2020, între orele 09.00 – 12.00, de luni până vineri. Produsele se vor livra a doua zi, între orele 09.00 – 17.00.

-Cei care doresc să facă donații – constând în alimente de bază (ulei, zahăr, făină) – persoanelor vârstnice singure (de peste 65 de ani) și cu o stare materială modestă, pot duce aceste alimente la sediul Primăriei municipiului Târgu Mureș (P-ța Victoriei nr. 3), aceștia urmând a fi înștiințați asupra destinației produselor donate către persoanele aflate în nevoie.

Programul este destinat persoanelor de peste 65 de ani și persoanelor cu handicap grav, cu domiciliul stabil în Târgu Mureș care nu sunt în carantină sau izolare. Anunțul este făcut în limbile română și maghiară.

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în noua ordonanță militară va exista și o prevedere prin care instituie carantină totală pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a declarat președintele.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele