Lira sterlină cade după contestarea cabinetului May

156
1 minut de lectură

Lira sterlină s-a devalorizat în raport cu moneda americană, coborând până la 1,27 dolari, pe fondul unor demisii în cabinetul condus de Theresa May și a unei posibile moțiuni de cenzură. Potrivit cotidianului britanic The Sun, Jacob Rees Mogg, un membru al Partidului Conservator a înaintat o moțiune de cenzură împotriva cabinetului premierului Theresa May.

Petru ca o moțiune să treacă în parlamentul britanic este nevoie de cel puțin 159 de voturi favorabile.

,,Acordul Brexit propus de Theresa May s-a dovedit a fi mai rău decât se anticipase și nu reușește să îndeplinească promisiunile făcute națiunii de către primul-ministru’’, argumentează Ress Mogg în textul moțiunii. Mogg, care este și președintele grupului parlamentar conservator pentru cercetare europeană (ERG), o structură pro-Brexit, a respins instantaneu planul publicat miercuri noaptea.

Lira sterlină a fost lovită și de demisiile în lanț ale miniștrilor din cabinetul Theresei May. Dominic Raab, secretarul de stat pentru Brexit, direct responsabil de textul schiței de acord pentru despărțirea de UE, și-a motivat retragerea deoarece consideră că aranjamentul propune blocaje numeroase și neașteptate. Alt ministru din cabinet, Esther McVey, secretar de stat pentru muncă și pensii, și-a părăsit ulterior poziția.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele