Lituania: Rusia pregăteşte ingerinţe electorale

1 minut de lectură

Serviciile de informaţii din Lituania avertizează că Rusia plănuiește să intervină în alegerile prezidenţiale, europarlamentare şi locale, principala miză fiind schimbarea preşedintelui pro-occidental Dalia Grybauskaite.

Anul acesta, Lituania va avea alegeri prezidențiale, locale și europarlamentare, iar în 2020 va organiza scrutinul parlamentar.

„Serviciile de informaţii ruse vor intensifica activităţile în ciclul electoral 2019-2020“, avertizează serviciile secrete lituaniene, citate de Mediafax.

„Este posibil ca Rusia să încerce să influenţeze rezultatul alegerilor prin utilizarea informaţiilor şi mijloacelor cibernetice. Moscova ar putea răspândi propagandă şi dezinformare prin reţelele de socializare“, subliniază sursele citate.

Administraţia Vladimir Putin a respins acuzaţiile, catalogându-le drept „total absurde“.

„Rusia nu se implică în alegerile organizate în alte ţări“, a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

1 COMENTARIU

  1. Bine de urmărit pentru ca scenariu se va repeta si-n Romania, la alegerile europarlamentare si la cele prezidențiale. Va fi un dezastru general (a se vedea SUA si Brexitul), care va permite Rusiei un control complet asupra țărilor lovite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele