VIDEO Iohannis, bilanț de mandat: „Proiectul meu de suflet rămâne România Educată”

72
2 minute de lectură
Sursa: presidency.ro

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Cotroceni, unde și-a prezentat bilanțul primul mandat de președinte al României, într-un document de 800 de pagini.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Iohannis a declarat că în privința politicii externe s-a axat pe 3 coordonate: „creșterea rolului României în UE și NATO și extinderea și întărirea parteneriatului strategic cu SUA”.

În continuare, șeful statului a vorbit despre măsurile luate în plan intern. El a spus că a „uzat de toate instrumentele constituționale pentru a contracara aceste forțe profund nedemocratice care au încercat oprirea luptei anticonstituționale”.

„Am convocat pe 26 mai referendumul privind justiția în care peste 6 milioane de români au răspuns clar că statul de drept trebuie consolidat. I-am avut alături pe românii din țară și diasporă”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a mai spus că a „utilizat toate instrumentele constituționale pentru reforma mecanismelor electorale și a clasei politice în ansamblu.”

„Principiul în care cred cu tărie este că integritatea și profesionalismul este cheia de boltă. Am susținut în mod constat cât de importantă e buna guvernare pentru dezvoltarea României”, a mai spus președintele.

El a adăugat că proiectul său de suflet este „România Educată”, iar despre domeniul Sănătății spune că a promovat prevenția și educația pentru sănătate în timpul primului său mandat.

„În plan economic am cerut politici responsabile și prudență fiscal-bugetară. Am avut un intens dialog constructiv cu mediul de afaceri”, a mai declarat Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 19 decembrie 2019
[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele