Liviu Dragnea a obținut câștig de cauză în chestiunea completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremă

22
1 minut de lectură

Curtea de Apel București a anulat hotărârea Colegiului de conducere al Instanței Supreme în baza căreia a fost trasă la sorți componența completurilor de cinci judecători, printre care și cel care judecă apelul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în procesul angajărilor fictive.

Dragnea a contestat tragerea la sorți decisă de Curtea Supremă, susținând că aceasta a fost făcută fără să se aștepte publicarea, de către Curtea Constituțională, a motivării deciziei sale privind modalitatea de constituire a completurilor de cinci judecători.

Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor de 5 judecători și că trebuie să se aplice noua procedură de constituire a completurilor, după modificările aduse legii privind organizarea judiciară.

În urma deciziei CCR, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.
În ziua tragerii la sorți, Dragnea a cerut suspendarea operațiunii și a făcut, în paralel, o acțiune în instanță la Curtea de Apel, cerând anularea tragerii la sorți.
Una din consecințele deciziei de vineri a Curții de Apel este că toate procesele de la Instanța Supremă vor fi suspendate, nu doar cel în care este judecat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele