Londra ar putea impune legea marțială, în cazul unui Brexit fără acord

52
1 minut de lectură

Guvernul Marii Britanii ia în calcul posibilitatea impunerii legii marțiale pentru a combate eventualele acte de violență, în cazul în care Regatul Unit va părăsi spațiul comunitar fără un acord cu Uniunea Europeană, conform unor surse guvernamentale, citate de entități de presă precum The Sunday Times, Sky News și Daily Mail.

Decizia le-ar da autorităților dreptul de a impune restricții de călătorie, confiscarea de proprietăți și utilizarea forțelor armate. „Principalele teme de discuție în perspectiva unui Brexit fără acord sunt eventuale mișcări de stradă ce s-ar putea solda cu morți, în eventualitatea în care ne vom confrunta cu dificultăți în aprovizionarea cu hrană și medicamente“, a explicat sursa citată.

„Premierul (Theresa May – n.r.) estimează că vor fi probleme, în cazul lipsei unui acord, însă Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a diminua aceste probleme și pentru a se asigura că suntem pregătiți să le facem față în totalitate“, a comentat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Downing Street.

Pe de altă parte, programul de lucru al Parlamentului britanic s-a prelungit iar mai multe zile libere au fost anulate în efortul de a trece un set de măsuri legislative înainte de părășirea UE, programată pentru 29 martie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele