Suciu: BNR este deschisă la dialog și nu refuză o invitație asumată de Parlamentul României

BNR este deschisă la dialog și nu refuză o invitație asumată de Parlamentul României

21
2 minute de lectură

BNR este oricând deschisă la dialog și nu refuză o invitație în acest sens asumată de Parlamentul României în ansamblul său, a declarant Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, potrivit Mediafax.

„Consiliul de Administrație al BNR a fost numit de Parlament prin votul în plen, și în consecintă o discuție în Parlament se poate face cu reprezentarea și acordul tuturor forțelor politice, cu implicarea Comisiilor de Finanțe – Bănci. Cadrul de așa zisă discuție pe care l-a pregătit dl senator Zamfir nu a arătat reprezentativitatea parlamentară că atare, de vreme ce un alt senator a contestat invitația adresată BNR. A fost demersului unui politician care din păcate mizează pe un șir de false probleme cum ar fi manipulare dobânzilor, neprobată nici acum, și nu o invitație onestă la discuții. În consecintă, o discuție clarificatoare în acel cadru ar fi fost imposibilă și ar fi adus mai multă confuzie decât clarificări. BNR respectă Parlamentul României în ansamblul său, că instituție fundamentală a statului și își arată încă o dată disponibilitatea la un dialog pe teme reale, în folosul tuturor celor interesați de subiectele care intră în aria ei de competență definită de lege”, a spus Dan Suciu.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunțat, marți, că săptămâna viitoare, guvernatorul BNR Mugur Isărescu va fi audiat de Comisia Economică și cea de Buget Finanțe a Senatului, invitația urmând să fie transmisă prin Biroul Permanent al Senatului.

Zamfir i-a trimis o invitație guvernatorului BNR pentru marți, 29 ianuarie, dar, prin vocea purtătorului de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu, Isărescu a refuzat invitația. Suciu a susținut că senatorul ALDE trebuie să răspundă, mai întâi, acuzațiilor de abuz în serviciu, iar o asemenea audiere și discuție nu poate avea loc într-un climat de informații false.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunțat că îi va chema la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe Marius Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței pentru a da explicații despre calcularea indicelui ROBOR. Senatorul a prezentat o serie de documente cu date despre ROBOR și cu declarații ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele