Londra nu reînnoiește licența de funcționare pentru Uber

22
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Uber a primit o lovitură majoră pe una dintre principalele sale piețe. Autoritățile de la Londra nu vor mai extinde licența companiei, după termenul ce se încheie luni, la miezul nopții.

A fost identificat „un tipar de eșecuri, între care nereguli ce au periclitat siguranța pasagerilor“, se arată într-un comunicat al Transport for London (TfL).

La rândul său, Uber a anunțat că va contesta decizia pe care o consideră „extraordinară și greșită“. Compania poate opera în continuare până la soluționarea contestației. Acțiunile Uber au scăzut cu 5% înaintea deschiderii bursei.

Compania s-a mai aflat în această situație. Prima oară i s-a refuzat reînnoirea licenței în 2017, din mai multe motive, inclusiv cel al îngrijorărilor cu privire la modul cum Uber răspunde în fața criminalității. Uber a contestat și acea decizie permițându-i-se să opereze în continuare pentru încă 15 luni. Mai târziu, în septembrie, licența a fost prelungită pentru încă două luni.

„Ne-am schimbat fundamental în ultimii doi ani și reprezentăm un standard de siguranță“, a spus directorul general al Uber pentru nordul și estul Europei, Jamie Heywood, citat de CNN. „În urmă cu două luni, TfL ne-a considerat a fi un operator corespunzător iar noi continuăm să facem eforturi pentru a ne menține la acest nivel“, a precizat Heywood.

Însă oficialitățile împreună cu primarul Sadiq Khan și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că cel puțin 14.000 de curse ce au avut loc în ultimele luni au presupus șoferi neautorizați care și-au încărcat propria fotografie pe conturile altor șoferi Uber, putând astfel să preia pasageri în numele acestora.

„În acest moment, TfL nu poate fi sigur că Uber are un sistem robust menit să-i permită să prevină o astfel de breșă de securitate“, a explicat Khan, într-un comunicat de presă.

La rândul său, Uber a precizat că a audiat fiecare șofer din Londra, în ultimele două luni. Totodată, compania va introduce un nou „proces de recunoaștere facială“ pentru a confirma identitatea șoferilor.

Londra este unul dintre cele cinci orașe care însumează aproape un sfert din comenzile primite de Uber în 2018, împreună cu Los Angeles, New York, San Francisco și São Paulo. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele