Ludovic Orban caută epidemiologi și pregătește spitalele

46
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecților să facă angajări de urgență la Direcțiile de Sănătate Publică și să aleagă oameni competenți.

Deoarece România este în stare de urgență, se poate angaja personal direct, fără concurs și fără aibă statut de funcţionar public. Aceștia ar putea fi racolați din rețeaua școlară de medici și asistente și pentru asta le cere inspectorilor școlari generali să se implice și să recomande astfel de specialiști. „În momentul de faţă, cu şcolile închise, au suficient timp la dispoziţie şi pot să constituie o resursă umană vitală în îndeplinirea atribuţiilor Direcţiilor de Sănătate Publică. Apelaţi la rezidenţi, apelaţi la angajaţi ai altor instituţii, puteţi lua de la Casele judeţene de Sănătate, în cazul în care există personal calificat care poate fi disponibilizat, puteţi lua inclusiv din anumite spitale care nu sunt în prima linie a bătăliei şi care nu au atribuţii directe”, le-a cerut premierul la videoconferința pe tema gestionării epidemiei de noul coronavirus.

Orban a precizat că anchetele epidemiologice trebuie să se facă mai repede pentru ca persoanele care intră în contact cu una diagnosticată pozitiv să poată fi izolate cât mai repede pentru a nu transmite virusul.  
De asemenea, premierul a cerut ca spitalele din țară să fie pregătite pentru a putea să ofere cele mai bune condiţii de tratare a cazurilor.

În ceea ce privește persoanele aflate în carantină, acestea vor fi tratate foarte bine. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 42 de milioane de lei pentru plata cheltuielilor de carantină.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele