Macron ar susține o candidatură a lui Merkel la șefia Comisiei Europene

51
1 minut de lectură

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că ar susține-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dacă aceasta ar decide să candideze pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, informează Mediafax..

Angela Merkel a informat că se va retrage din politică în urma încheierii mandatului său actual.

Întrebat într-un interviu dacă va susține o posibilă candidatură a cancelarului german pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Macron a declarat că nu poate vorbi în numele ei.

„Cu toate acestea, dacă ar vrea, aș susține-o. Desigur că aș face asta, în primul rând pentru că avem nevoie de cineva puternic. Europa are nevoie de figuri noi și puternice, așadar avem nevoie de personalități care să arate acest lucru“, a declarat Macron.

Discuțiile de la Sibiu

În luna mai a apărut informația potrivit căreia cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit oferte, în cursul summitului Consiliului European din România, pentru a prelua o funcţie de rang înalt la Bruxelles.

Angela Merkel a respins propunerea de a deveni preşedinte al Consiliului European, au declarat, sub protecţia anonimatului, trei oficiali UE citaţi de agenţia Bloomberg și preluați de Mdiafax.

Discuţiile s-au derulat într-un format restrâns, iar sursele citate nu au precizat ce lideri au prezentat propunerile. Unii lideri europeni au exprimat speranţa că Angela Merkel se va răzgândi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele