Macron: Președinția Consiliului UE va fi marcată de mize mari

62
2 minute de lectură

Președinția Consiliului UE va fi marcată de mize mari, iar Romania va trebui să gestioneze probleme precum migrația, Brexit și foaia de parcurs pentru viitorul Europei, a declarat marți președintele Franței, Emmanuel Macron.

Klaus Iohannis și Macron au inaugurat, la Paris, Sezonul cultural România-Franța. Proiectul cultural este o secvență a parteneriatului care își propune să întărească legăturile economice, științifice, culturale și de societate care unesc cele două țări și să promoveze mediul de afaceri român si francez.

Emmanuel Macron l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru eforturile depuse în lupta menținerii statului de drept. Acesta a mai subliniat importanța dialogului cultural, pe care îl consideră un ,,liant al Europei’’. Președintele francez a urat României “o excelentă celebrare a Centenarului”.

Klaus Iohannis a vorbit despre preluarea Președinției Consiliului UE de către țara noastră, precizând că în această perioadă România și Franța vor celebra valorile comune.

,,Ne dorim să regăsim tinerii la cât mai multe dintre evenimentele care vor urma în Franța și România de acum și până pe 14 iulie 2019. România va sărbători peste doar trei zile Centenarul. România s-a unit acum un secol în jurul unor valori occidentale larg răspândite de Franța. Celebrăm astăzi, inclusiv prin acest program care debutează la Paris, o istorie comună’’, a spus Klaus Iohannis.

Cei doi președinți vor semna și o Declarație actualizată a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța.

În cadrul Sezonului cultural România-Franța se vor desfășura peste 400 de proiecte atât în Franța, în perioada 28 noiembrie 2018 – 17 aprilie 2019, cât și în România, în intervalul 18 aprilie – 14 iulie 2019. Proiectul va cuprinde manifestări culturale, dar şi evenimente din domeniul educaţiei şi inovării, economiei şi antreprenoriatului, gastronomiei, turismului şi sportului, precum şi cooperării între colectivităţile locale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele