Macron subliniază importanța ONU, UE și NATO într-un discurs privind Debarcarea din Normandia

52
1 minut de lectură

Președintele francez Emmanuel Macron a subliniat joi importanța „alianței lumii libere“ și a elogiat rolul jucat de ONU, UE și NATO, trei instituții internaționale vizate de critici din partea oaspetelui său american, Donald Trump, informează Mediafax.

„Niciodată nu trebuie să încetăm să lucrăm pentru alianța lumii libere“, a afirmat Macron, într-un discurs ținut la o ceremonie de comemorare a Debarcării din Normandia, eveniment la care a participat și președintele american, Donald Trump.

„Trebuie să ne dovedim vrednici de această pace care ne-a fost lăsată moștenire“, a adăugat liderul francez.

Președintele francez Emmanuel Macron și omologul său american, Donald Trump, au participat joi la evenimentele de comemorare a Debarcării din Normandia, care se desfășoară în Franța, în zonele de coastă unde în urma cu 75 de ani au debarcat sute de mii de militari aliați.

Theresa May, Donald Trump și alți lideri occidentali au participat, miercuri, la ceremonia de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, desfășurată la Portsmouth, unul dintre punctele de îmbarcare pentru forțele aliate care au invadat Franța aflată în acel moment sub ocupația Germaniei naziste.

Peste 160.000 de militari americani, britanici, canadieni şi din alte ţări aliate au debarcat în Normandia în dimineaţa zilei de 6 iunie 1944. Debarcarea a fost prima parte a operațiunii Overlord, numele de cod pentru Bătălia pentru Normandia din cel de-Al Doilea Război Mondial.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele