Magazinele ar putea fi obligate să înființeze ”rafturi moldovenești”

80
1 minut de lectură

Mai mulți parlamentari au depus în Senat un proiect de lege potrivit căruia comercianții vor fi obligați să acorde spații diferite de expunere și de vânzare pentru produsele moldovenești, așa cum se întâmplă în prezent cu produsele românești, relatează Mediafax.

„Comerciantul este obligat să acorde spații distincte de expunere și vânzare produselor românești și respectiv moldovenești, în condițiile legii”, se arată într-un proiect de lege depus la Senat de mai mulți parlamentari.

De asemenea, actul normativ definește noțiunea de „produs moldovenesc” astfel: „produs obținut pe teritoriul Republicii Moldova din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din Republica Moldova”.

Inițiatorii proiectului susțin că propunerea legislativă urmărește integrarea economică a României și a Republicii Moldova.

„În Republica Moldova, opt din zece locuitori sunt de etnie română, o treime din locuitori au dublă cetățenie, iar istoria Republicii Moldova este parte integrantă a istoriei românești. Economia României este de patru ori mai performantă decât cea a Republicii Moldova. Politicile României ar tebui să includă componenta moldovenească și să urmărească integrarea economică a celor două state”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Inițiatorii sunt 18 deputați din PMP și PSD și neafiliați, printre care președintele PMP, Eugen Tomac, fostul lider PMP, Traian Băsescu, dar și senatorii PSD Ion Ganea și Ioan Talpoș, foști membrii PMP, mai scrie Mediafax.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele