Mai mulți miniștri britanici ar putea demisiona în curând

29
1 minut de lectură

Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au sugerat că ar putea demisiona în curând, după ce ministrul britanic pentru Relaţia cu Parlamentul, Andrea Leadsom, a demisionat ieri seară în semn de protest faţă de abordarea premierului Theresa May privind Brexit, relatează BBC.

„Câțiva miniștri din Cabinet au declarat de asemena pentru BBC că premierul nu poate rămâne în funcție“, potrivit site-ului postului public britanic.

Theresa May este contestată din ce în ce mai puternic de colegii din Partidul Conservator şi i se cere demisia din cauza crizei Brexit. Theresa May, lider al Partidului Conservator şi prim-ministru, a refuzat până acum să demisioneze.

Marea Britanie nu se va putea retrage din Uniunea Europeană dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat de Camera Comunelor, a declarat marţi premierul Theresa May, explicându-le deputaţilor că aceasta este „ultima şansă“. Theresa May le-a transmis membrilor Camerei Comunelor că au „ultima şansă“ de a realiza Brexit, prin aprobarea proiectului Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Premierul britanic a susţinut că va prezenta un „nou acord Brexit“, care conţine noi garanţii privind drepturile angajaţilor, standarde în domeniul mediului, clauze privind frontiera irlandeză şi un „compromis“ în domeniul vamal.

Theresa May a atras atenţia că respingerea din nou a Acordului Brexit riscă să conducă la anularea ieşirii Marii Britanii din UE. Proiectul de Acord Brexit urmează să fie prezentat din nou spre aprobarea Camerei Comunelor la începutul lunii iunie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele