Mai puțini turiști pe Litoral din cauza reparațiilor la A2

88
3 minute de lectură

Peste 10% dintre turiştii care îşi făcuseră rezervări pentru litoralul românesc le-au anulat din cauza lucrărilor de reparaţii care se execută pe Autostrada Soarelui (A2), a declarat, marţi, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism, Mohammad Murad, la Ministerul Transporturilor, înainte de a intra la discuţii cu ministrul de resort, Răzvan Cuc. Acesta a mai arătat că, fără aceste inconveniente legate de reparațiile la A2, actualul sezon se anunță a fi unul foarte bun, ”voucherele de vacanţă aducând mult bine turismului românesc”.

”Și sper să putem să nu ne încurcăm. Adică băgăm miliarde şi ne încurcăm de ideile unei persoane care nu cred că e cea mai bună de a face lucrări fără să ţină cont de ce există”, a punctat preşedintele FPTR.

Mohammad Murad s-a plâns și de proasta gestionare a lucrărilor de reparații, prin care au fost închise sectoare lungi de autostradă.
“Lucrările pe timpul nopţii cred că pot fi o soluţie. A doua poate fi o închidere treptată a autostrăzii, nu cum au fost 20 de km, unde lucra un singur utilaj. Deci, trebuie să găsim o soluţie, să ne gândim că cineva supraveghează şi sunt mii de oameni care se chinuie să ajungă pe litoral sau invers. Noi vă spunem sincer că în ultimele două săptămâni peste 10% dintre cei care au avut rezervări au anulat pentru că se ştie că se fac cinci ore pe autostradă. Nu este normal! Uitaţi cum se sabotează turismul. Pe de o parte, vorbim declarativ că sprijinim mediul de afaceri şi turismul sau altă industrie, dar în realitate ne împiedicăm de birocraţie, de anumiţi directori care în loc să iubească ce trebuie să facă pentru România iubesc funcţiile şi scaunele pe care stau bine mersi.”

În acest context, patronatele din turism au cerut demiterea directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, pe motiv că a demarat lucrările de reparaţii la autostrada care leagă Capitala de Litoral în plin sezon estival.
“Am cerut demisia domnului director de la CNAIR pentru că am văzut că există o neglijenţă totală. Am văzut că a rămas neconectat la viaţa reală, având în vedere că lucrează 4 zile din 7, ceea ce nu este permis. Sunt sute, zeci de mii de oameni care se chinuie să ajungă în Bucureşti sau invers. Pe acest drum, pe care normal poţi să îl parcurgi în două ore, acum faci cinci ore. Am fost în weekend, erau două utilaje, nu era nimeni acolo, totul este închis, arăta ca o paragină, ceea ce mie mi se pare că este nepermis. Trebuie să ştie cei care sunt în funcţie, şi în special cei numiţi, că intrăm într-o nouă etapă în care patronatele şi patronii care au asumat să plătească taxe la bugetul de stat pe baza creşterii de producţie nu mai tac. Chiar dacă încearcă să ne şantajeze şi să ne facă fel de fel de controale nu vom mai tăcea, pentru că nu mai este loc de acest lucru. Vom vorbi şi vom puncta în fiecare zi tot ce nu onorează instituţiile statului faţă de mediul de afaceri şi faţă de cetăţeni”, a spus Murad.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turism, pentru a nu împiedica turismul estival, o soluţie ar fi putut fi execuţia lucrărilor pe timpul nopţii şi închiderea treptată a circulaţiei pe autostradă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele