Maia Sandu: Am avut guverne care s-au proclamat proeuropene, dar au guvernat prost

63
1 minut de lectură

Noul Guvern de la Chișinău are la dispoziție o fereastră de oportunitate pentru a clădi un stat funcțional, fără oligarhi, a declarat Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, informează agenția de știri Reuters, preluată de Mediafax.

Maia Sandu, care pentru o perioadă a activat în cadrul Băncii Mondiale, a avertizat că rivalitatea geopolitică între Uniunea Europeană și Rusia a fost deseori folosită ca un instrument retoric de persoane cu agende diverse, însă a admis că Republica Moldova este divizată între românofoni și rusofoni și între susținătorii unei apropieri de Moscova ori de Bruxelles.

“Ceea ce încerc să evit este să las acești politicieni corupți să utilizeze discursul geopolitic pentru a-și ascunde proasta guvernare în Moldova”, a declarat Maia Sandu pentru Reuters, în cursul unei vizite la Berlin, unde a discutat cu cancelarul german Angela Merkel.

“Am avut guverne care s-au proclamat proeuropene și guverne care erau proruse, dar toate au guvernat prost țara, ceea ce a condus la corupție, sărăcie și migrație”, a declarat șefa Executivului de la Chișinău.

“Prima chestiune pe agendă este «de-oligarhizarea» statului”, a precizat ea. “Am avut în trecut un regim care a capturat instituțiile statului și acum suntem pe cale de a face independente aceste instituții”, a explicat Maia Sandu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele