Maia Sandu: Căderea Guvernului de la Chișinău ar putea duce la pierderea finanțărilor externe

98
2 minute de lectură
epa07639101 The newly elected Moldovan Prime Minister Maia Sandu speaks during government session in Parliament building in Chisinau, Moldova, 10 June 2019. After forming the majority on 08 June, the parliament voted for Socialist Zinaida Grecianii as Speaker and Maia Sandu as Prime Minister. EPA/DUMITRU DORU
Sursa: Agerpres

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Premierul în exercițiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat asupra consecințelor pe care le poate avea căderea Guvernului asupra economiei naționale și a veniturilor cetățenilor, ca urmare a pierderii finanțărilor externe, în contexul depunerii unei moțiuni de cenzură de către socialiști.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat, vineri, pe 8 noiembrie, o moțiune de cenzură asupra Guvernului lui Maia Sandu, ca urmare a inițiativei acestuia de modificare a legii procuraturii. Ca răspuns la acest demers, Maia Sandu a transmis avertismente legate de consecințele unei posibile căderi a Guvernului de la Chișinău, relatează site-ul portalului știri.md.

Liderul Executivului de la Chișinău a reiterat încrederea externă de care se bucură cabinetul său, fapt ce a facilitat obținerea de finanțări externe în valoare de „miliarde de lei”, într-o perioadă restrânsă de timp. În posibilitatea unei căderi a Guvernului său, aceasta a avertizat că cetățenii moldoveni vor fi privați de creșteri salariale, îndemnizații și facilități suplimentare, asigurate prin intermediul acestor surse externe de finanțare.

Similar, proiectul de compensație pentru finanțarea costurilor pentru curent electric, îndemnizațiile pentru persoanele cu dizabilității, cele care dispun de pensii foarte mici și veteranii din cadrul conflictelor de la Nistru și din Afganistan vor fi afectate de o posibilă schimbare a Guvernului.

„Multe lucruri depind de această finanțare externă și clar că noi suntem singurul guvern credibil, pentru că doar noi am demonstrat că vrem reforme pe bune și reformele noastre sunt apreciate de partenerii externi. Ceilalți vin doar cu discursuri frumoase, în spatele cărora se ascund intenții de a controla procuratura, justiția”, a transmis Maia Sandu.

Declarațiile premierului Maia Sandu au urmat la scurt timp după ședința parlamentară în care a fost anunțată moțiunea.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele