Manfred Weber: Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene

77
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, susine Manfred Weber (foto), candidatul Partidului Popular European (centru-dreapta) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează Mediafax.

„Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, acest lucru trebuie să fie clar“, a declarat Manfred Weber, un politician german.

„Dacă devin preşedinte al Comisiei Europene, le voi ordona serviciilor de la Bruxelles să pună capăt negocierilor cu Turcia pentru aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană“, a precizat Weber.

Deşi intenţionează să suspende negocierile pentru integrarea europeană a Turciei, lansate în anul 2004, Manfred Weber insistă asupra necesităţii de a fi menţinute „relaţii bune cu Turcia“. „Toată lumea vrea să avem o colaborare strânsă“, a subliniat Weber.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat în octombrie 2018 intenţia de a organiza un referendum pe tema aderării Turciei la Uniunea Europeană.

Bruxellesul critică frecvent situaţia politică din Turcia.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele