Marea Britanie mai are timp până la 15 martie să încheie acordul Brexit

30
1 minut de lectură

Marea Britanie mai are timp până la jumătatea lunii martie să încheie un acord Brexit cu Uniunea Europeană, pentru a exista suficient timp pentru summitul liderilor țărilor membre ale Blocului comunitar, au transmis mai mulți diplomați europeni.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie. După încheierea unui acord între Marea Britanie și Uniunea Europenă, acesta va trebui aprobat de către liderii țărilor membre UE, informează Mediafax.

„Au timp până în data de 10 martie, poate 15 cel târziu“, a declarat o sursă diplomatică, adăugând că este nevoie de timp pentru organizarea summitului în perioada 21-22 martie.

„Dacă nu se respectă acest termen, se va ajunge la o amânare a Brexit, sau la un Brexit fără acord“, a menționat sursa citată.

Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Jean-Claude Juncker a declarat luni că niciun stat din Uniunea Europeană nu s-ar opune dacă Marea Britanie s-ar decide să amâne procesul de ieșire din Blocul comunitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele