Marea Britanie: Rusia se află în spatele atacurilor cibernetice globale

146
1 minut de lectură

Marea Britanie a acuzat Serviciul rus de Informații Militare că a condus o serie de atacuri cibernetice care au avut ca scop subminarea democrațiilor occidentale, prin semănarea confuziei în toate domeniile, de la sport la transport și alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, relatează Reuters citată de Mediafax.

Într-o evaluare britanică bazată pe activitatea Centrului Național de Securitate Cibernetică ​​(CNSC), Serviciul de Informații Militare rusești (GRU) a stat în spatele mai multor atacuri cibernetice, folosind o rețea de hackeri pentru a răspândi confuzie în întreaga lume.

GRU, a afirmat Marea Britanie, a fost aproape sigur în urma atacurilor din 2017 ale BadRabbit și ale Agenției Mondiale Anti-Doping din 2017, a hack-ului Comitetului Național Democrat (DNC) în 2016 și a furtului de e-mailuri de la un post de televiziune din Marea Britanie în 2015.

“Acțiunile GRU sunt nesăbuite și nediscriminatorii: încearcă să submineze și să intervină în alegerile din alte țări”, a declarat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt.

“Mesajul nostru este clar, împreună cu aliații noștri, vom expune și vom răspunde la încercările GRU de a submina stabilitatea internațională”, a spus Hunt. Marea Britanie consideră că guvernul rus este responsabil pentru atacuri.

Deși mai puțin cunoscut decât KGB-ul de odinioară puternic al Uniunii Sovietice, serviciul militar de informații al Rusiei a jucat un rol major în unele dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut, de la criza rachetelor cubaneze până la anexarea Crimeei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele