Mark Esper: Pentagonul va colabora în ancheta care ar putea duce la demiterea lui Trump

24
2 minute de lectură
Foto: Agerpres / AP

Secretarul american pentru Apărare, Mark Esper, a anunțat că Pentagonul va colabora cu Legislativul american în cadrul anchetei care îl vizează pe președintele american Donald Trump și care ar putea duce la începerea procesului de suspendare a acestuia, relatează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Mark Esper a declarat, pentru două posturi locale de știri, că Pentagonul va face orice pentru a colabora cu membrii Congresului în ancheta demarată de aceștia asupra activității lui Donald Trump. Totodată, acesta a atenționat asupra faptului că administrația de la Casa Albă poate restricționa aportul Pentagonului în cadrul anchetei.

Oficialul american a anunțat că departamentul său va răspunde pozitiv solicitării venite din partea comisiilor privind identificarea de înregistrări legate de ajutorul militar oferit Ucrainei de Statele Unite.

„Noi vom face orice vom putea pentru a răspunde cererii lor”, a declarat Mark Estper pentru Fox News Sunday. Acesta a avertizat, în cadrul aceleiași intervenții televizate: „nu știu ce restricții interne am putea să avem în ceea ce privește transmiterea lor”; „Casa Albă are un cuvânt de spus în ceea ce privește transmiterea documentelor”.

Camera Reprezentanţilor din SUA, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele