Metrorex cumpără 13 trenuri noi pentru Magistrala 5, Dr. Taberei-Iancului

91
1 minut de lectură

Metrorex a anunțat că va cumpăra pentru Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor 13 trenuri noi, numărul acestora putând fi suplimentat până la 30 de noi garnituri de metrou.     

Obiectul contractului îl constituie furnizarea a 13 trenuri noi de metrou, simulator instruire personal exploatare, set scule speciale (mentenanță trenuri) și serviciile accesorii (transport, asigurare, punerea în funcţiune, asistenţa tehnica în perioada garanţie, instruire personal exploatare, operare trenuri și folosire aplicaţii software) într-un termen estimat de 42 luni, cu opțiunea de suplimentare (cu maxim 17 trenuri noi), destinate operării pe Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, se arată în anunțul Metrorex.

Potrivit unui anunț publicat de societate, contractul poate fi modificat la solicitarea Metrorex formulată în maxim 84 luni de la semnarea acestuia, prin suplimentarea cu maximum 17 trenuri, același tip, aceleași performanțe tehnice (sau superioare), aceleași condiții contractuale (inclusiv termenele de livrare vor fi similare celor 13 trenuri), cu excepția prețului.

Valoarea estimată (la momentul actual) este de 520.152.545 lei pentru 13 trenuri, respectiv 1.200.352.027,5 lei pentru 30 trenuri.

Termen limită pentru primirea ofertelor este 20 mai 2019.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele