Cel puţin 50 de protestatari ai mișcării „vestele galbene“, arestaţi la Paris

Poliția franceză a arestat ieri aproxiamtiv 50 de protestatari la Paris, iar 29 de persoane au primit avertismente în cel de-al 19-lea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Mediafax.

Protestatarilor li sa interzis să se adune pe Champs Elysees din Paris, după ce mai multe magazine și afaceri de pe bulevard au fost jefuite și distruse săptămâna trecută, determinând guvernul să apeleze la unitățile „Operation Sentinelle“ ale armatei, pentru acest weekend.

Demonstrațiile au avut loc în capitală de-a lungul unui nou traseu, de la Denfert Rochereau din sudul Parisului, până la Barbes, lângă biserica Sacre Coeur din nordul Parisului.

În mișcarea mulțimii cauzată de evacuarea pieței, o femeie a fost rănită, informează France 3.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.