Mihai Gâdea l-a dat afară din emisiune pe Ionel Dancă, PNL. Orban anunță că liberalii vor sesiza CNA

3 minute de lectură

Ludovic Orban a declarat, vineri la Drobeta-Turnu Severin, că PNL va sesiza CNA cu privire la cazul lui Ionel Dancă, purtător de cuvânt al partidului, care a fost dat afară joi seară din platoul Antena 3, pentru că a afirmat că postul TV manipulează opinia publică.

„Privitor la atitudinea grobiană, total lipsită de cei 7 ani de acasă, a realizatorului emisiunii de la Antena 3, Mihai Gâdea, nu vom sta cu mâinile în sân și nu vom accepta această jignire față de un reprezentant al PNL și, de fapt, față de toți membrii și simpatizanții PNL. În cadrul reuniunii Biroului Executiv voi propune ca PNL să boicoteze emisiunea lui Gâdea până când Gâdea își va cere scuze public pentru atitudinea complet lipsită de politețe, de fairplay, de bun-simț, ca să nu spun atitudinea de dictator scos din minți de faptul că un reprezentant al PNL a spus un adevăr sau două adevăruri sau 10 adevăruri care l-au deranjat. Vom sesiza Consiliul Național al Audiovizualului pentru că este inadmisibil și nu vom tolera un asemenea comportament care frizează lipsa de educație și lipsa de acceptare a unei opinii diferite, care până la urmă fac parte din bagajul unui regim autoritar, au unui regim nedemocratic pe care nu putem să-l acceptăm”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută vineri la Drobeta-Turnu Severin, citat de Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că este posibil ca de săptămâna viitoare partidul să nu mai trimită niciun liberal la emisiunile moderatorului.

„Deci, PNL probabil după data de luni nu va mai trimite niciun reprezentat la emisiunea lui Gâdea pentru că nu putem accepta să participăm la un simulacru de dezbatere. Hai să fim cinstiți, deci acolo în emisiunile lui Gâdea am trimis reprezentanți numai din respect față de cetățenii români nu din respect față de ceea ce se întâmplă acolo. Acolo sunt 6 oameni care toți atacă reprezentantul PNL, care nu îl lasă să vorbească, care îl pun în situații dintre cele mai neplăcute și care se comportă ca un pluton de execuție și nu ca un for de dezbatere. Și așa am acceptat să ne ducem acolo din respect față de cetățenii români care se uită la Antena 3 ca să vadă și adevărul nostru, dar ceea ce s-a întâmplat ieri a depășit orice limită și nu putem să trecem peste așa ceva”, a conchis Orban.

Reacția președintelui liberalilor vine după ce Ionel Dancă a fost dat afară din studioul Antena 3, joi seară, din emisiunea moderată de Mihai Gâdea. Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că postul TV manipulează atunci când susține că actualul președinte ICCJ Cristina Tarcea a participat la o ședință în Kiseleff, pe vremea când era secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

În replică, Gâdea a rugat să-i fie tăiat microfonul lui Dancă și apoi i-a cerut să plece din emisiune, precizând că în caz contrar îl va da afară cu bodyguarzii.

Ionel Dancă a plecat din emisiune, nu înainte de a-i spune moderatorului TV că distruge țara prin manipulare, apărând „infractorii”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele