Mii de lumânări, aprinse la geamuri în această seară

185
1 minut de lectură

Decizia primarului din Miercurea Ciuc de a organiza un flashmob, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a fost catalogată drept o imprudență și gestul lui a fost sancționat chiar și de maghiari. Raduly Robert i-a îndemnat pe locuitorii din Miercurea Ciuc să se adune, să cânte imnul Ungariei și imnul secuiesc.


Întrebat dacă nu consideră că acest îndemn este nepotrivit în contextul pandemiei de coronavirus, primarul a spus că “este chiar foarte potrivit”, iar mesajul este că şi la vremuri grele oamenii trebuie să fie alături, potrivit Agerpres.

Deoarece primarul a făcut îndemnul pe Facebook, locuitorii, majoritatea maghiari, i-au cerut să renunțe și să țină seama de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Raduly Robert a renunțat la idee.

Săptămâna trecută, deputatul UDMR Korodi Attila, a fost ales, prin alegeri primare, candidat pentru Primăria Miercurea Ciuc și a fost ales. El consideră gestul lui Raduly o mare greșeală. I-a îndemnat pe locuitorii din Miercurea Ciuc ca în această seară să aprindă o lumânare la fereastră și să marcheze astfel ziua de 15 martie.


Organizaţia PLUS Harghita a catalogat îndemnul lui Raduly Robert, să iasă lumea în stradă, drept iresponsabil. UDMR a anunțat, la începutul săptămânii, că anulează, în premieră, toate adunările publice dedicate zilei de 15 martie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele