Mii de militanți ai Statului Islamic s-au predat în Siria

1 minut de lectură

Peste 3.000 de combatanți ai Statului Islamic s-au predat în timpul luptelor duse de către forțele susținute de Statele Unite pentru cucerirea ultimei regiuni controlate de militanți în această țară, relatează CNN.

Potrivit lui Mustafa Bali, purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene (SDF), numărul combatanților Statului Islamic care au depus armele și s-au predat a depășit 3.000. Bali a precizat că trei femei și patru copii se numără printre persoanele salvate.

Forțele siriene duc lupte intense pentru eliberarea localității Baghouz, ultimul teritoriu controlat de militanți în Siria.

SDF a bombardat intens localitatea în noaptea de marți spre miercuri. „Momentul decisiv este mai aproape ca oricând“, a dat asigurări Bali într-o postare pe Twitter.

În momentul de forță maximă, Statul Islamic a controlat regiuni uriașe din Siria și Irak și, timp de ani de zile, coaliția condusă de Statele Unite a luptat pentru a-i înlătura pe militanți din sate și orașe.

Înainte de atacul asupra Baghouz, oficialii SDF estimau la 500 numărul combatanților refugiați în localitate, însă, de îndată ce ofensiva a fost declanșată luna trecută, a devenit evident faptul că numărul acestora este mult mai mare.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele