Bugetul a fost adoptat de parlament fără modificările cerute de președinte

27
Parlamentarii turor formatiunilor politice participa in sala de plen a Parlamentului Romaniei, luni 11 decembrie 2017, la sedinta solemna dedicata comemorarii Regelui Mihai. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
1 minut de lectură

Camerele reunite ale parlamentului au adoptat miercuri legea bugetului, fără modificările cerute de președintele Klaus Iohannis, respingând, astfel, cererea de reexaminare a președintelui.

Legea a fost adoptată cu 245 de voturi pentru, 115 împotrivă și două abțineri. Trei parlamentari nu au votat.

Înainte de plenul reunit, comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au respins cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii bugetului.

Toate amendamentele partidelor de Opoziție au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD și PNL-USR, transmite Mediafax.

Parlamentarii PSD-ALDE au susținut că amendamentele Opoziției nu specifică sursele de finanțare, motiv pentru care nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleșilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri, la reexaminare, proiectul legii bugetului de stat pe 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul președintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele