Ministerul Culturii vrea să schimbe Legea monumentelor istorice

32
1 minut de lectură


Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) vrea modificarea Legii monumentelor istorice astfel încât statul să poată interveni cu lucrări de protejare pentru imobile care se află în situații litigioase, arată un comunicat al instituției

Ministerul susține că intenția de a modifica legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice astfel încât statul să poată interveni cu lucrări de protejare și pentru monumentele istorice aflate în situații litigioase este determinată de starea critică a imobilului Băile “Neptun” din Băile Herculane.  “În acest sens, menționăm că terenul aferent Băilor Neptun se află în situații litigioase, iar conform extrasului de carte funciară acesta este grevat de sarcini.

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), prin Institutul  Național al Patrimoniului (INP), a constatat starea gravă a unor obiective monument istoric, inclusiv Băile Neptun, existând o corespondență continuă între INP și autoritățile locale pe parcursul anilor 2017 și 2018. Astfel, am considerat absolut necesară intervenția pentru finanțarea acestora și pentru reglementarea cadrului de finanțare din fonduri publice pentru proprietăți private”, se arată MCIN.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele