Ministerul de Externe: nouă secții de votare din străinătate vor fi mutate la alte adrese

14
Membrii unei sectii de votare numara voturile pentru alegerile europarlamentare, dupa inchiderea urnelor, in Galati, duminica, 25 mai 2014. OVIDIU IORDACHI / MEDIAFAX FOTO
2 minute de lectură

Ministerul de Externe anunță că au fost modificate adresele a nouă secții de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai ca urmare a unor „decizii unilaterale ale autorităților publice locale” de a rezilia contractele de închiriere pentru găzduirea secțiilor, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, prin ordin al ministrului afacerilor externe, au fost modificate adresele a nouă secții de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019, ca urmare a unor situații neprevăzute sau a unor cauze de natură obiectivă. Misiunile diplomatice care au propus secțiile de votare respective s-au confruntat cu decizii unilaterale ale autorităților publice locale de a rezilia contractele de închiriere încheiate pentru organizarea secțiilor de votare, de schimbare a locației agreate și atribuite inițial pentru organizarea secțiilor de votare într-o locație care prezenta condiții improprii desfăşurării procesului electoral”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit ministerului, „au existat situații în care instituțiile publice în care s-au închiriat săli pentru organizarea secțiilor de votare aveau afișate adrese vechi, neactualizate sau chiar au comunicat, în adrese oficiale către misiuni, adrese incomplete sau eronate”.

MAE anunță că numărul total al secțiilor de votare care vor fi organizate în străinătate rămâne același, de 441. Membrii Corpului Diplomatic și Consular au identificat „în timp util spații necesare mutării unor secții de votare, în mare parte ca urmare a unor decizii de ultimă oră a autorităților locale din unele țări”, arată sursa citată.

„Ulterior publicării în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului afacerilor externe 730/2019 privind numerotarea secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019 s-a constatat că în cazul unor secții s-a modificat, din motive obiective, adresa locației”, transmite Ministerul de Externe.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele