Ministerul de Externe Rus: Sancțiuni SUA, pentru a promova exporturile americane de gaz natural lichefiat către Europa

30
1 minut de lectură
Sursa Foto: Twitter

Construcția gazoductului Nord Stream 2 va fi finalizată, în pofida sancțiunilor impuse proiectului de către Statele Unite, a informat Ministerul rus de Externe, transmite agenția rusă de presă TASS, citată de Mediafax.

„În ciuda presiunilor constante, Nord Stream 2 va fi finalizat. Pentru europeni, beneficiile acestei surse suplimentare de alimentare cu gaze naturale sunt evidente”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

Autoritățile ruse susțin că sancțiunile impuse de Washington proiectului reprezintă o ingerință în afacerile interne ale Uniunii Europene, iar potrivit diplomaților ruși, aceste măsuri ale Statelor Unite nu au fost luate din îngrijorare privind securitatea energetică a UE, ci pentru a promova exporturile americane de gaz natural lichefiat către Europa.

„Știm că nu toată Uniunea Europeană este de acord cu acest proiect”, se arată în comunicat. „Opozanți există și în rândul statelor membre, și în rândul instituțiilor europene. Este cunoscut că amendamentele la directiva privind gazele naturale au fost adoptate de către Uniunea Europeană împotriva gazoductului Nord Stream 2”, adaugă Ministerul de Externe.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele