Ministerul Energiei „insistă” că importurile de gaze avantajează România

23
1 minut de lectură

Importurile de gaze din ultima perioadă, care au crescut de sute de ori față de aceeași perioadă a anului trecut, avantajează România, în condițiile în care prețurile sunt cu mai scăzute decât iarna, afirmă Ministerul Energiei într-o postare pe Facebook, precizează Mediafax.

„Insistăm asupra faptului că importurile de gaze din această perioadă avantajează România, în condițiile în care prețurile de import din această perioadă sunt cu mult mai scăzute decât în vârf de iarnă”, spune ministerul.

În luna mai, conform ANRE, importurile de gaze au crescut de peste 350 de ori, la 1,185 milioane MWh, față de perioada similară a anului trecut.

Importurile de gaze se află oricum pe o tendință de creștere, în iarna care a trecut crescând cu 12% față de iarna precedentă.

Ministerul Energiei se declară preocupat de asigurarea stocurilor de gaze naturale necesare pentru sezonul rece.

„În această perioadă, atenția noastră a fost îndreptată spre umplerea depozitelor subterane cu gaze naturale la prețuri cât mai bune. Astfel, la jumătatea lunii iulie 2019, România avea stocată în depozitele subterane o cantitate de 1,535 miliarde metri cubi de gaze, față de 1,237 miliarde metri cubi la aceeași dată din anul 2018. Pe de altă parte, stocul minim obligatoriu pentru iarna următoare a fost majorat, față de 2018, cu 10%, până la 2,18 miliarde de metri cubi de gaze”, susține ministerul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele