Ministrul Brexitului a demisionat

LONDON, ENGLAND - MARCH 13: Anti-Brexit protesters demonstrate outside the Houses of Parliament on March 13, 2019 in London, England. Last night MPs voted 242 to 391 against British Prime Minister Theresa May's Brexit deal in the second meaningful vote. They will now vote today on whether the UK should leave the EU without a deal. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)
Foto: Getty Images

Chris Heaton-Harris: „Pur și simplu nu pot să susțin nicio prelungire a articolului 50”

Chris Heaton-Harris, ministrul conservator al Brexitului, a demisionat astăzi, deoarece pur și simplu nu mai suportă o nouă amânare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.


„Am votat constant în Parlament în favoarea părăsirii Uniunii Europene în data de 29 martie 2019. Sunt absolut convins că ar trebui să onorăm rezultatul referendumului din 2016 și să părăsim Uniunea Europeană la acea data.  Într-adevăr, de fiecare dată când căutăm o extindere a acestui proces, diminuăm încrederea în sistemul nostru politic și în oamenii buni, din toate partidele politice, care îl servesc. Pur și simplu nu pot să susțin nicio prelungire a articolului 50 și asta înseamnă, în mod evident, că nu pot rămâne în guvern „, a scris el într-o scrisoare adresată premierului Theresa May, pe care a afișat-o pe contul său de Twitter.

Chris Heaton-Harris, care conducea Departamentul pentru Ieșirea din UE  (the Department for Exiting the European Union -DExEU) este al doilea ministru care-și dă demisia astăzi. Ministrul însărcinat cu problemele Țării Galilor, Nigel Adams, a demisionat mai devreme deoarece nu a agreat planurile premierului May de a colabora cu liderul laburist, Jeremy Corby, cu scopul de a ieși din impas.

Comentarii

Lidia Moise
Lidia Moise este jurnalist, comentator și realizator de televiziune cu articole publicate în presa română și internațională. A fost publicist comentator la Televiziunea Română, unde a realizat emisiunile Jurnal economic și Express Economic. A fost director executiv al săptămânalului Revista 22. A fost redactor șef adjunct la România liberă, a condus departamentul economic al agenției de știri Newsin, a colaborat cu postul de știri economice Money Channel. A condus secția economică a cotidianului Evenimentul zilei. Lidia Moise este comentator al agenției Xinhua pentru economia regiunii Central și Est Europene.