Mircea Diaconu, propus de Firea la șefia ICR. Reacția lui Ciolacu

316
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la președinția României susținut de Pro România și ALDE, a fost propus de Gabriela Firea la șefia Institutului Cultural Român, în cadrul ultimei ședințe a conducerii PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Numirea șefului ICR se face de către Parlament. Potrivit legii, listele candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare şi, respectiv, de asociaţiile şi uniunile de creatori sunt înaintate de Biroul permanent al Senatului Comisiei pentru cultură şi media şi Comisiei pentru politică externă, în vederea audierii acestora în şedinţă comună.

În urma audierii, cele două comisii permanente vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta în şedinţa plenului Senatului, însoţit de listele de candidaţi propuşi pentru posturile de membru în Consiliul de conducere.

Listele de candidaţi se supun votului plenului Senatului şi se aprobă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. ICR este condus în prezent de Mirel Taloș (ALDE), președinte interimar.

Hotărârea privind exercitarea cu caracter temporar a atribuţiilor preşedintelui Institutului Cultural Român de către vicepreşedintele Mirel Taloş a fost adoptată în plenul Senatului pe data de 3 iulie 2019, după ce Liliana Ţuroiu (susținută de PSD) a cerut încetarea mandatului de preşedinte al ICR, ulterior fiind numită reprezentant al ICR la Bruxelles.

Întrebat de G4Media.ro dacă a fost luată o decizie în privința propunerii grupului PSD, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu s-a luat o decizie finală. Un impediment ar putea fi că „dânsul (Mircea Diaconu – n. red.) nu zboară cu avionul”, a adăugat Ciolacu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele