Mircea Drăghici și-a retras candidatura de la Transporturi

Săptămâna trecută și Olguța Vasilescu a renunțat la Ministerul Dezvoltării

2 minute de lectură

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a anunțat sămbătă că își retrage candidatura de la Ministerul Transporturilor după ce președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat de patru ori numirea sa în fruntea ministerului.

”Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor”, a anunțat Drăghici sâmbătă, pe pagina sa de Facebook. ”Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a mai scris Drăghici.

În ciuda renunțării sale, Drăghici a făcut și portretul ministerului pentru care tocmai a abandonat reduta, făcând un profil idilic al unei structuri performante, ”cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă”, fără să spună și cine a împiedicat până acum realizarea acestor proiecte la ministerul deținut exclusiv de PSD. Drăghici dă asigurări că ”pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu”. Drăghici este trezorierul PSD iar numele său a fost în centrul unui scandal privind achiziția unor bolizi de lux din banii cu care statul subvenționează PSD, de care ar fi beneficiat personal soția sa. ”Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, a scris Drăghici în finalul mesajului său.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele