Mircea Lucescu intervine în scandalul dintre fiul său și Hagi: „Astea-s niște…”

41
3 minute de lectură

Mircea Lucescu a vorbit despre replica dură dată de Gheorghe Hagi lui Răzvan Lucescu, precizând că declaraţia fiului său a fost înţeleasă greşit, dar şi că îl înţelege pe fostul decar al naţionalei, în condiţiile în care este implicat sentimental şi nu numai în creşterea actualei generaţii, transmite Telekom Sport.

Il Luce spune că Răzvan Lucescu nu a greşit când a precizat că doar „cinci, şase” jucători din actuala generaţie U21 pot face faţă imediat şi la seniori, dar e convins că şi restul vor reuşi să facă pasul spre echipa mare în anii următori.

„Astea-s nişte… Pesemne că şi Răzvan avea dreptate. Ei sunt într-un context favorabil, sunt apropiaţi unii de alţii, au jucat împreună şi la juniori. Vor urma anii în care se vor detaşa puţin valoric. Să nu uităm că ei se confruntă cu jucători de aceeaşi vârstă. Dar când se vor confrunta cu jucători de 32 de ani , jucători de mare valoare internaţională, vor face cu greu faţă. Pot să facă faţă imediat, aşa cum a spus şi Răzvan, 5-6 jucători. Pe ceilalţi îi aşteaptă acelaşi lucru, dar poate puţin mai târziu.

Pe Hagi îl înţeleg, pentru că sunt copiii lui şi speră ca toţi să joace cum şi eu am sperat ca toţi jucătorii de la Hunedoara, pe care i-am promovat, să ajungă mari. Sau cei de la Dinamo. Au ajuns 10 la echipa naţională care a mers la Campionatul Mondial din 1990. Erau 10 de la Dinamo!”, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru Telekom Sport.


Totul a plecat de la declaraţiile lui Gică Hagi făcute după România U21 – Franţa U21 0-0.

Manager-ul de la Viitorul s-a arătat foarte nemulţumit de faptul că Răzvan Lucescu declarase că naţionala de tineret nu poate reprezenta generaţia care poate fi salvarea românesc şi că doar cinci sau şase jucători din actuala echipă a lui Mirel Rădoi vor reuşi să evolueze la cel mai înalt şi să formeze un grup puternic. Hagi i-a transmis lui Lucescu Jr. „să meargă la pistolarul lui”, făcând referire la momentul în care Ivan Savvidis a intrat cu o armă pe teren.

„(…)Probabil că el nu ştie ce înseamnă să construieşti o generaţie, să lucrezi cu copii. Să se ducă în Grecia, la pistolarul lui (n.r. patronul lui PAOK, Ivan Savvidis) pe care îl are acolo, la PAOK, cu pistoalele şi toate. A greşit flagrant faţă de aceşti copii. Taică-su a jucat în generaţia anilor ’70, în anii ’80 am avut o generaţie care a câştigat Champions şi a făcut performanţe foarte mari. Şi în anii ’90 a fost altă generaţie care ne-a dus la Campionate Mondiale şi Europene. Pentru el e greu să înţeleagă acest lucru sau probabil nu îi convin performanţele care se obţin”, a declarat Hagi, luni seară, la TelekomSport.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele