Mișcarea „vestele galbene“ a reluat protestele

46
1 minut de lectură

Protestele antiguvernamentale organizate de mișcarea „vestele galbene“ au continuat pe parcursul acestui weekend la Paris. Poliția a folosit gaze lacrimogene și a arestat 126 de persoane. Mai multe motociclete și un autoturism au fost incendiate.

Potrivit poliției din Paris, autoritățile au reținut 126 de persoane sâmbătă după-amiază și au controlat prin sondaj peste 11.000 de persoane care încercau să intre în capitală pentru a lua parte la proteste.

Poliția a folosit gaze lacrimogene pe fondul tensiunilor de la un marş la care au participat câteva mii de persoane care se deplasau de la Ministerul Finanțelor, către Place de la Republique, în estul Parisului.

Protestatarii au provocat o serie de incendii, dar pompierii au intervenit rapid pentru stingerea flăcărilor.

Marșul este unul dintre multele acțiuni de protest care au avut loc sâmbătă la Paris și în alte orașe franceze.

Protestatarii acuză taxele ridicate și nedreptatea economică, dar sunt în general pașnici. Unii dintre ei sunt, de asemenea, frustrați că efortul de a salva catedrala Notre Dame, afectată de incendiu, eclipsează revendicările mișcării „vestelor galbene“.

O mașină, câteva motociclete și mai multe baricade au fost incendiate în estul Parisului, protestul degenerând în violențe sporadice.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele