Misiune diplomatică parțial eșuată în Venezuela

33
A woman holds a sign that reads 'Free election' during a rally to show support to President of the Venezuelan National Assembly Juan Guaido and protest against the crisis in their country, in Panama City, Panama, 02 February 2019. Venezuela's President Maduro and his opponent National Assembly leader Juan Guaido have called on their supporters to take to the streets as international pressure increased on Maduro to resign. Guiado had declared himself interim president of Venezuela on 23 January and promised to guide the country toward new election as he consider last May's election not valid. EPA/Bienvenido Velasco
1 minut de lectură

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a declarat că Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, l-a informat că doi delegați ai agenției pe care o conduce vor rămâne în această țară pentru a monitoriza situația provocată de criza politică și economică, informează Reuters, preluată de Mediafax.

Bachelet, care a ajuns miercuri la Caracas, pentru o vizită de trei zile, nu a mai susținut conferința de presă programată după vizită și nici nu a discutat cu președintele Nicolas Maduro, așa cum era programat, ci doar cu mai mulți reprezentanți ai acestuia.

Ea a avut, însă, o întrevedere cu Juan Guaido, care a anunțat că o echipă a ONU va rămâne în Venezuela pentru a ancheta lipsurile masive de alimente și medicamente, dar și informațiile potrivit cărora regimul lui Nicolas Maduro a încălcat drepturile omului în timpul protestelor organizate de opoziție.

Michelle Bachelet, care pregătește un raport cu privire la situația din Venezuela, a criticat în trecut reacția Guvernului de la Caracas față de această criză și a făcut apel la autorități să respecte „dreptul fundamental de întrunire și asociere pașnică și libertatea de exprimare”.

Bachelet a criticat, însă, și sancțiunile impuse de președintele Statelor Unite, Donald Trump, asupra sectorului petrolier din Venezuela. Ea a declarat că aceste sancțiuni au repercusiuni asupra populației, în condițiile în care 96% din bugetul acestei țări se bazează pe industria petrolieră.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele