Misiunea palestiniană a SUA de la Ierusalim se va uni luni cu ambasada Israelului

36
1 minut de lectură

Consulatul american de la Ierusalim, care deservește palestinienii, va fi absorbit astăzi de noua ambasadă a Statelor Unite în Israel, a anunţat Departamentul de Stat, o fuziune planificată care a provocat consternarea conducerii palestiniene, informează Mediafax.

Decizia de a crea o singură misiune diplomatică în Ierusalim a fost anunțată în octombrie anul trecut de secretarul de stat Mike Pompeo și a fost planificată pentru începutul lunii martie.

Departamentul de Stat a anunţat duminică data oficială pentru mutare.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, a declarat că decizia a fost determinată de o eficiență operațională și că în acest fel ar exista „o continuitate completă a activității diplomatice americane și a serviciilor consulare“.

Fuziunea planificată a generat temerile palestinienilor că administrația Trump încetinește gestionarea preocupărilor lor faţă de disputa pentru Ierusalim, unde se găsesc locurile sfinte ale iudaismului, islamismului și creștinismului.

Președintele american, Donald Trump, a provocat critici internaționale recunoscând Ierusalimul capitală a Israelului în decembrie 2017 și mutând Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim în luna mai a anului trecut.

Liderii palestinieni au suspendat contactele diplomatice cu administrația americană după mutarea ambasadei și au boicotat de atunci eforturile Statelor Unite pentru a elabora un mult-așteptat plan de pace israeliano-palestinian, acuzând Washingtonul că ar fi părtinitoare față de Israel.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele