Mitroi, EY: 2019 a fost anul OUG 114. 2020 va fi și el afectat

198
1 minut de lectură

 2019 a fost anul Ordonanţei 114, deoarece reglementarea a provocat un deficit bugetar care a urcat încă din noiembrie peste limita de alarmă impusă de Maastricht, iar efectele sale se vor observa și în 2020, a spus Mihaela Mitroi, partener în compania de consultanță Ernst&Young (EI) România.

“Anul 2019 a fost anul ordonanţei 114. Ştiţi foarte bine asta. Din nefericire, o ordonanţă care a provocat anumite evenimente pe plan fiscal şi economic în România, ca atare ne-am trezit în noiembrie cu un deficit de 3,57% mult mai mare decât Pactul de Stabilitate şi Creştere, deficitul impus de aceştia. Sperăm să recuperăm încet, încet această situaţie. Oricum, ordonanţa 114 îşi va face efectul şi în anul 2020”, a declarat Mitroi, la Conferinţa Anuală de Fiscalitate EY România.

Controversata OUG 114, emisă la finalul anului 2018, a afectat negativ investițiile din domenii cheie, cum ar fi energie și comunicații, a mărit importurile de gaze naturale, scumpindu-le în piața internă și, în general a contribuit la încetinirea economiei românești. Frânarea economiei a ”compensat” astfel eventualele câștiguri obținute din aplicarea taxelor impuse prin ordonanță în domenii cheie, ca sectorul bancar, comunicații și energie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele