Nancy Pelosi nu dorește demiterea lui Donald Trump

1 minut de lectură

Președintele Camerei Reprezentanților de la Washington, democrata Nancy Pelosi (foto), a declarat că este împotriva demiterii președintelui Donald Trump, în afara cazului în care ar exista motive copleșitoare și bipartizane, având în vedere cât de dezbinătoare ar fi pentru Statele Unite o acțiune de acest tip, relatează Washington Post.

„Nu sunt pentru demitere“, a spus liderul democrat, într-un interviu acordat cotidianului american.

„Demiterea este atât de dezbinătoare pentru țară, așă că, în afara cazului în care este ceva atât de convingător și copleșitor și bipartizan, nu cred că ar trebui să o apucăm pe această cale, pentru că divizează țara“, a explicat Pelosi.

În pofida faptului că s-a declarat de părere că demiterea lui Trump ar fi o acțiune dezbinătoare, Pelosi a spus despre liderul de la Casa Albă că nu crede că este „apt pentru a fi președintele Statelor Unite“, fiind „inapt din punct de vedere etic și intelectual“.

Investigaţia procurorului special Robert Mueller privind presupusele contacte ale echipei electorale a preşedintelui Donald Trump cu Rusia ar putea avea diverse efecte juridice pentru actualul lider de la Casa Albă, putând conduce chiar la procedura demiterii.

În cazul procedurii pentru demitere, Constituţia SUA prevede posibilitatea ca un preşedinte să fie înlăturat din funcţie pentru „trădare, corupţie şi alte infracţiuni grave ori delicte“. Încadrarea faptelor trebuie făcută de membrii Congresului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele