Administrația Trump vrea să aloce 661 de milioane de dolari pentru combaterea influenței Rusiei

98
1 minut de lectură

Administrația Donald Trump a prezentat ieri un proiect de buget ce prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari pentru combaterea influenței maligne a Rusiei în Europa, Eurasia și Asia Centrală, informează Mediafax.

„Bugetul prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari ca asistență către Europa, Eurasia și Asia Centrală pentru sporirea securității comune, protejarea integrității teritoriale a aliaților americani, sprijinirea eforturilor țărilor partenere în privința renunțării la echipamentele militare rusești și gestionarea deficiențelor în mediul macroeconomic pe care Guvernul Rusiei încearcă să le exploateze, cum ar fi dependența de energie și de comerț“, se arată într-un document publicat de Casa Albă.

„Bugetul sporește pregătirea și letalitatea forțelor armate, acordând prioritate concurenței strategice cu China și Rusia“, se mai precizează în document.

Preşedintele SUA vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi încă 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele