O grupare disidentă a revendicat coletele cu bombe descoperite la Londra

34
1 minut de lectură

Gruparea disidentă autodenumită IRA din Marea Britanie și-a asumat astăzi responsabilitatea pentru coletele explozibile descoperite săptămâna trecută în mai multe clădiri din Londra, în două aeroporturi și o gară, precum și la Universitatea din Glasgow, informează Mediafax.

Potrivit poliției britanice, „revendicarea a fost făcută în numele IRA“.

Poliția a distrus coletul trimis la 6 martie la Universitatea din Glasgow și a anunțat că pachetul avea legătură cu alte trei dispozitive trimise la principalele centre de transport din Londra cu o zi înainte.

Coletele explozibile au fost trimise la 5 martie la aeroporturile Heathrow și City din Londra și la Waterloo, cea mai aglomerată gară din capitală. Un dispozitiv a explodat când a fost deschis, fără să provoace victime.

Gruparea, ce se autodenumeşte IRA, este formată din militanți care se opun acordului de pace din 1998 cu Irlanda de Nord.

Ea este separată și mult mai mică decât Amata Republicană Irlandeză (IRA), care a fost responsabilă pentru aproape jumătate dintre cele 3.600 de decese din ultimii 30 de ani de violențe și care s-a desființat după acordul de pace.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele