SUA vor retrage săptămâna aceasta tot personalul diplomatic din Venezuela

27
Capitala Venezuelei, Caracas, a fost în beznă timp de o săptămână
1 minut de lectură

Statele Unite vor retrage săptămâna aceasta tot personalul rămas în ambasada de la Caracas, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo, menționând o „situație de deteriorare“, relatează Mediafax.

„Ca în cazul deciziei din 24 ianuarie de retragere a tuturor persoanelor aflate în întreținere și reducerea la minimum a personalului ambasadei, această decizie reflectă situația deteriorată din Venezuela, precum și concluzia că prezența diplomaților americani la ambasadă a devenit o constrângere pentru politica SUA“, a explicat secretarul de stat Mike Pompeo.

Cu toate acestea, oficialul american nu a anunţat în ce zi se va retrage personalul de la ambasada din Caracas.

Venezuela suspendă astăzi activitățile școlare și din toate instituțiile, pe fondul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, a anunțat ieri ministrul de informații Jorge Rodriguez, într-o emisiune televizatată.

Totodată, Adunarea Națională din Venezuela a aprobat ieri decretarea stării de alertă în urma ăntreruperii masive de energie care a afectat o mare parte din ţară timp de cinci zile.

Parlamentul a respins argumentul președintelui contestat Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite și a atribuit-o gestionării incorecte și lipsei de investiții.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele