NASA: Viitoarele misiuni pe Lună vor costa între 20 și 30 de miliarde de dolari

59
1 minut de lectură

NASA și-a anunțat recent planul de a trimite din nou echipaje umane pe Lună până în 2024, fiindu-i necesar în acest sens un buget estimat între 20 și 30 de miliarde de dolari, pe parcursul următorilor cinci ani, potrivit administratorului NASA, Jim Bridenstine, citat de CNN.

Declarațiile lui Bridenstine sunt o primă estimare oficială a NASA cu privire la costul total al programul Artemis, ce presupune trimiterea de echipaje umane pe suprafața Lunii pentru prima oară în jumătate de secol.

NASA intenționează ca primul echipaj să fie alcătuit dintr-un bărbat și o femeie. Aceasta din urmă ar fi prima persoană de sex feminin care ar păși pe suprafața satelitului natural al Pământului.

Scopul pe termen lung al programului Artemis este de a stabili o prezență „sustenabilă“ pe Lună. Potrivit lui Bridenstine, misiunile ar furniza date extrem de necesare despre ce presupune a supraviețui și lucra pe suprafața unui corp extraterestru, fapt ce ar pregăti NASA pentru misiunea pe termen lung de a trimite astronauți pe Marte pentru prima oară în istoria omenirii.

Suma cuprinsă între 20 și 30 de miliarde de dolari este mai mică decât estimările vehiculate. Cu toate acestea, Bridenstine recunoaște faptul că misiunile spațiale sunt extrem de periculoase și impredictibile, astfel că este practic imposibil de determinat costul final.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele