Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit ”sunt în impas”.

69
2 minute de lectură

Mai mulți miniștri britanici îi vor cere premierului Theresa May să ofere un plan alternativ la propunerile sale privind Brexit și ar putea demisiona dacă șefa Guvernului de la Londra nu acceptă o schimbare în acest sens, relatează cotidianul The Telegraph, citat de Mediafax.

Propunerile Theresei May pe tema relaţiilor bilaterale post-Brexit au fost respinse de liderii europeni la summitul informal din oraşul austriac Salzburg, aceștia cerând Londrei garanţii privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda.

Theresa May a declarat că negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit sunt “în impas”.

”Marea Britanie a tratat Uniunea Europeană doar cu respect şi se aşteaptă la acelaşi lucru.

”Relaţia bună la finalul acestui proces depinde de acest lucru”, a spus premierul.

Miniștrii vor cere un plan alternativ la ședința de luni a Guvernului, potrivit cotidianului.

The Telegraph a relatat că există “speculații” că Esther McVey, ministrul britanic al Muncii și Pensiilor, au putea demisiona dacă premierul nu va prezenta o nouă propunere.

De asemenea, și Penny Mordaunt, ministrul pentru Dezvoltare internațională, ar putea demisiona, deși câțiva dintre apropiații ei au negat că ar intenționa să demisioneze.

Mordaunt a declarat vineri că atitudinea UE sporește susținerea britanicilor pentru ieșirea din Blocul comunitar, chiar și fără un acord între Londra și UE.

The Telegraph a mai relatat că este improbabil ca să-și dea demisia și ministrul de Interne, Sajid Javid, un susținător al încheierii unui acord care să permită Marii Britanii să negocieze mai ușor la acorduri comerciale.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele